Om Clara

Clara är född 11 mars 2012, hon är en vaken, snäll och glad hund. Lite lat är hon, men följer alltid med på promenader, gärna långa och väldigt gärna i skogen.

 

Clara älskar mat, all mat.
Här får alla hundar mycket frukt och grönsaker, vitkål har alla våra hundar kastat sig över. Absolut bäst är paprika, Clara älskar paprika.  Äpplen, hallon, vinbär, plommon, krusbär, päron, till och med mangold plockar de själva. Gräslök och purjolök är supergott. Clara vill att någon ger henne, tar från buskar och träd gör hon helst inte.

 

Clara har provat på lite agility och vanlig dressyr, men hon passar inte för något av det.

Hennes apportering är annorlunda; hon springer snabbt efter det som kastats, gör en kvick rundning av det, tar kanske upp det men lägger ner det igen och rusar tillbaka, lycklig, men utan att ha något med sig.
Det däremot Clara kan är viltspår. Hon är så duktig och noggrann att alla häpnar.

Efter att ha bott hos oss i mer än 2 år lärde hon sig helt plötsligt high-five.

Jaga flugor är hon också expert på! Hon beter sig som ett lejon, smyger fram och står helt stilla tills hon hugger flugan snabbare än ögat hinner med.

Clara trivs när hon får åka på utställning, då får hon visa upp sig och springa precis så perfekt som bara hon kan.

 

Att hälsa på Clara kan ha sina risker, glasögonen kan ta skada även om man är 190 cm lång! Hon formligen studsar upp och pussas med öppen mun, så det finns risk för fläskläpp och sårig näsa också. Bäst är att hålla ner henne, men det är inte helt enkelt det heller! Hon lugnar sig snabbt, men kan kännas intensiv, speciellt om man inte är van vid hundar.

 

Clara är en knähund. Hon älskar att sitta i någons knä och luta huvudet mot axeln.

 

Hon älskar också att ligga högt, sitter man vid matbordet eller skrivbordet får man ibland en chock när Clara utan ansats studsar upp och lägger sig brevid, eller på, tidningen, tangentbordet eller boken.

 

En annan favoritplats är soffhörnet på kvällarna, ihoprullad så hon knappt märks, gärna under en filt.

 

Clara har ett perfekt skall, dovt och lågt, hon låter mycket större än hon är.